Yacht – Padvinders niet meer van het pad af 🍃

Afgebladderde verf, onkruid dat tot aan de hemel reikt, tegels die groener zijn dan een gemiddeld voetbalveld, een balkon dat schreeuwt om een make-over, 316 cadeaus die nog ingepakt moeten worden? Andersoortige klussen die dringend opgepakt moeten worden?

Wie schakel je dan in? Juist ja: de Duracell konijntjes van Sales Support!

Scoutcentrum Rotterdam

Het is nog vroeg als team Sales Support zich afgelopen donderdag meldt op het terrein van Scoutcentrum Rotterdam in Capelle a/d IJssel. Op dit grote complex midden in de natuur kunnen scholen en scoutingverenigingen het hele jaar terecht voor een heuse kampeerervaring (17.000 overnachtingen per jaar!). Voor Sales Support heeft de dag echter wat anders in petto: het terrein kan namelijk wel een opknapbeurt en wat sterke schouders gebruiken.

Na ontvangst met koffie en thee (met verse munt!) worden de taken verdeeld door de beheerder, die ook echt op het terrein woont en het dus van voor tot achter kent. Het thema van de dag is kennelijk de letter S, want het team kan kiezen tussen schilderensjouwen en sprokkelen (en we hebben er nog een paar voor jullie gevonden).

Schilderen

Schilderen is het team in het verleden ook al goed bevallen, en gelukkig is er ook nu weer een huisje dat om een schuurbeurt en een nieuw lik verf smeekt. Laat dat maar aan @Aaltje Punter@Nikky Zwitserlood@Julie-Claire Röben@Xander de Rond@Anouk Hermsen en @Silvia van ’t Hart over. Zij storten zich, gewapend met schuurspullen, kwasten, beits én een vrijwilliger van acht, op het project. Er wordt de rest van de ochtend aan één stuk door gewerkt. Of nou ja, aan één stuk door? Er wordt een tijdelijke pauze ingelast na het vinden van een heuse wolfspin (best knap, zo’n foto maken zonder te trillen…). Die moet natuurlijk goed bekeken (en verwijderd) worden.

Sjouwen

De verfploeg is niet de enige die geconfronteerd wordt met enge beestjes: iets verderop staat (al 15 jaar) een pionierhok, gemaakt van loodzware steigerpalen, dat nu ruimte moet maken voor mooie nieuwbouw. Het hok is, naast de bewaarplaats voor pionierpalen, ook een heus hotel voor pissebedden, spinnen en bladluis. Daar laten @Martijn Vissers@Sylvia van Limbeek@Arlette Krijgsman, @Jannechien Peek@Manon Schoutsen@Maarten van Leeuwen@Riccardo Gillieron@Heleen van Duijkeren en @Bibianne Bielschowskij zich niet door uit het veld slaan. Het is geen makkelijke klus, en ze hebben al hun inzicht en spierballen nodig! Gewapend met steeksleutels (maat 22), WD40 en ander grof geschut breken ze het gevaarte beetje bij beetje af. Gelukkig hoeft niet alles afgevoerd te worden: 20 meter verderop wordt het hok weer opgebouwd.

Spekkies

Rond een uur of 12 is iedereen toe aan pauze, en wordt er een heus feestmaal op de picknicktafels getoverd. Broodjes brie, broodjes zalm, chocoladepepernoten, spekkies – je kan het zo gek niet verzinnen of het staat er. Er wordt even geïnventariseerd hoe iedereen erbij zit (er wordt vastgesteld dat iedereen morgen wel spierpijn zal hebben).

Sprokkelen

Als de verf aan het drogen is en de laatste steigerpalen naar het andere veld zijn gesjouwd, wordt er even koffie gedronken. Klaar is het team echter nog niet, want aan het sprokkelen zijn ze nog niet toegekomen. Er ligt veel oud hout op het terrein. Dat kan natuurlijk prima hergebruikt worden voor een kampvuur, maar daarvoor moet het wel eerst verzameld worden! Met vereende krachten (best moeilijk met lamme armen) sprokkelt het team een flinke bos hout van de paden om deze vervolgens voor de deur te leggen… Nee, die (uitdrukking) is te flauw (en het hout is uiteraard gewoon netjes bij de houtopslagplaats achtergelaten). Al met al toch fijn dat wij er mede voor hebben kunnen zorgen dat de padvinders het pad weer kunnen vinden.

Slot (en sushi)

Als een deel van het team vol enthousiasme bedenkt dat ze ook wel alvast de vlotten kunnen bouwen voor de scouts, weet de rest dat het tijd is om een einde aan deze dag te maken. Na een rondje voetbal (waar halen ze de energie vandaan?!) en een snelle kledingwissel in de douchecabines (iedereen zit onder de modder) is het tijd om richting het diner te vertrekken.

Bij restaurant Jofel in Rotterdam sluit het team de dag moe maar voldaan af onder het genot van bergen salades pikante kip, chateaubriand en sushi. Ook wordt er uiteraard nog even teruggeblikt op deze geslaagde dag.

SROI

En ja, we horen jullie denken: allemaal heel nobel, maar moet dat team niet gewoon hun eigen werk doen? Je weet wel: teksten schrijven, tenders winnen, contracten implementeren/managen en onze Social Return On Investment (SROI) initiatieven op de kaart zetten?

Jazeker wel, maar één dag in het jaar zet Sales Support zich in om namens Randstad with Heart een maatschappelijke bijdrage te leveren: een mooie traditie die inmiddels al voor de vierde keer is uitgevoerd. Helemaal ongerelateerd aan het werk is het echter niet! Mooi aan deze dag is namelijk ook dat deze activiteiten mogen worden opgevoerd ten behoeve van de Social Return verplichting van YIS bij de gemeente Capelle a/d IJssel. Een mooie win-winsituatie dus.

Steentje bijdragen?

Wil je zelf of met je afdeling ook graag je maatschappelijke steentje bijdragen? Klik dan hier voor meer informatie over Randstad with Heart en maatschappelijk verlof.

Ons advies: gewoon doen, het is het meer dan waard!

Met hartelijke groet,

Silvia van ’t (Randstad with) Hart & Arlette Krijgsman namens alle collega’s van Sales Support ♥️

Afgebladderde verf, onkruid dat tot aan de hemel reikt, tegels die groener zijn dan een gemiddeld voetbalveld, een balkon dat schreeuwt om een make-over, 316 cadeaus die nog ingepakt moeten worden? Andersoortige klussen die dringend opgepakt moeten worden?

Wie schakel je dan in? Juist ja: de Duracell konijntjes van Sales Support!

Scoutcentrum Rotterdam

Het is nog vroeg als team Sales Support zich afgelopen donderdag meldt op het terrein van Scoutcentrum Rotterdam in Capelle a/d IJssel. Op dit grote complex midden in de natuur kunnen scholen en scoutingverenigingen het hele jaar terecht voor een heuse kampeerervaring (17.000 overnachtingen per jaar!). Voor Sales Support heeft de dag echter wat anders in petto: het terrein kan namelijk wel een opknapbeurt en wat sterke schouders gebruiken.

Na ontvangst met koffie en thee (met verse munt!) worden de taken verdeeld door de beheerder, die ook echt op het terrein woont en het dus van voor tot achter kent. Het thema van de dag is kennelijk de letter S, want het team kan kiezen tussen schilderensjouwen en sprokkelen (en we hebben er nog een paar voor jullie gevonden).

Schilderen

Schilderen is het team in het verleden ook al goed bevallen, en gelukkig is er ook nu weer een huisje dat om een schuurbeurt en een nieuw lik verf smeekt. Laat dat maar aan @Aaltje Punter@Nikky Zwitserlood@Julie-Claire Röben@Xander de Rond@Anouk Hermsen en @Silvia van ’t Hart over. Zij storten zich, gewapend met schuurspullen, kwasten, beits én een vrijwilliger van acht, op het project. Er wordt de rest van de ochtend aan één stuk door gewerkt. Of nou ja, aan één stuk door? Er wordt een tijdelijke pauze ingelast na het vinden van een heuse wolfspin (best knap, zo’n foto maken zonder te trillen…). Die moet natuurlijk goed bekeken (en verwijderd) worden.

Sjouwen

De verfploeg is niet de enige die geconfronteerd wordt met enge beestjes: iets verderop staat (al 15 jaar) een pionierhok, gemaakt van loodzware steigerpalen, dat nu ruimte moet maken voor mooie nieuwbouw. Het hok is, naast de bewaarplaats voor pionierpalen, ook een heus hotel voor pissebedden, spinnen en bladluis. Daar laten @Martijn Vissers@Sylvia van Limbeek@Arlette Krijgsman, @Jannechien Peek@Manon Schoutsen@Maarten van Leeuwen@Riccardo Gillieron@Heleen van Duijkeren en @Bibianne Bielschowskij zich niet door uit het veld slaan. Het is geen makkelijke klus, en ze hebben al hun inzicht en spierballen nodig! Gewapend met steeksleutels (maat 22), WD40 en ander grof geschut breken ze het gevaarte beetje bij beetje af. Gelukkig hoeft niet alles afgevoerd te worden: 20 meter verderop wordt het hok weer opgebouwd.

Spekkies

Rond een uur of 12 is iedereen toe aan pauze, en wordt er een heus feestmaal op de picknicktafels getoverd. Broodjes brie, broodjes zalm, chocoladepepernoten, spekkies – je kan het zo gek niet verzinnen of het staat er. Er wordt even geïnventariseerd hoe iedereen erbij zit (er wordt vastgesteld dat iedereen morgen wel spierpijn zal hebben).

Sprokkelen

Als de verf aan het drogen is en de laatste steigerpalen naar het andere veld zijn gesjouwd, wordt er even koffie gedronken. Klaar is het team echter nog niet, want aan het sprokkelen zijn ze nog niet toegekomen. Er ligt veel oud hout op het terrein. Dat kan natuurlijk prima hergebruikt worden voor een kampvuur, maar daarvoor moet het wel eerst verzameld worden! Met vereende krachten (best moeilijk met lamme armen) sprokkelt het team een flinke bos hout van de paden om deze vervolgens voor de deur te leggen… Nee, die (uitdrukking) is te flauw (en het hout is uiteraard gewoon netjes bij de houtopslagplaats achtergelaten). Al met al toch fijn dat wij er mede voor hebben kunnen zorgen dat de padvinders het pad weer kunnen vinden.

Slot (en sushi)

Als een deel van het team vol enthousiasme bedenkt dat ze ook wel alvast de vlotten kunnen bouwen voor de scouts, weet de rest dat het tijd is om een einde aan deze dag te maken. Na een rondje voetbal (waar halen ze de energie vandaan?!) en een snelle kledingwissel in de douchecabines (iedereen zit onder de modder) is het tijd om richting het diner te vertrekken.

Bij restaurant Jofel in Rotterdam sluit het team de dag moe maar voldaan af onder het genot van bergen salades pikante kip, chateaubriand en sushi. Ook wordt er uiteraard nog even teruggeblikt op deze geslaagde dag.

SROI

En ja, we horen jullie denken: allemaal heel nobel, maar moet dat team niet gewoon hun eigen werk doen? Je weet wel: teksten schrijven, tenders winnen, contracten implementeren/managen en onze Social Return On Investment (SROI) initiatieven op de kaart zetten?

Jazeker wel, maar één dag in het jaar zet Sales Support zich in om namens Randstad with Heart een maatschappelijke bijdrage te leveren: een mooie traditie die inmiddels al voor de vierde keer is uitgevoerd. Helemaal ongerelateerd aan het werk is het echter niet! Mooi aan deze dag is namelijk ook dat deze activiteiten mogen worden opgevoerd ten behoeve van de Social Return verplichting van YIS bij de gemeente Capelle a/d IJssel. Een mooie win-winsituatie dus.

Steentje bijdragen?

Wil je zelf of met je afdeling ook graag je maatschappelijke steentje bijdragen? Klik dan hier voor meer informatie over Randstad with Heart en maatschappelijk verlof.

Ons advies: gewoon doen, het is het meer dan waard!

Met hartelijke groet,

Silvia van ’t (Randstad with) Hart & Arlette Krijgsman namens alle collega’s van Sales Support ♥️