Faciliteiten

Toiletgebouw

Er is voldoende ruimte om rustig je tanden te poetsen in het gebouw, dat voorzien is van moderne faciliteiten zoals een warmwatervoorziening, automatische verlichting. Het gebouw is opgedeeld in twee ruimtes: het herengedeelte heeft drie toiletten, twee urinoirs en twee douches met wasbakken aan de wand. In het damesgedeelte zijn vier toiletten, twee douches, wasbakken en een invalidentoilet beschikbaar. Alle gasten kunnen gratis gebruikmaken van deze faciliteiten.

Het gebouw licht centraal aan het graffelveld.

Sportvelden

Naast onze kampeerboerderij en kampeervelden, bieden wij ook ruimte aan voor diverse sporten en spellen.

Er is een mooi graffelveld centraal op ons terrein met zitgelegenheid. Het plein is geschikt voor het houden van toernooien en wedstrijden, maar kan ook dienen als hangplek of speelveld. Het plein is vernoemd naar onze oprichter: Oubaas Godefroy.

Het sport- en speelveld ligt naast het graffelveld en waar men met hartelust kan voetballen.

Onze sportvelden zijn vrij te gebruiken voor alle gasten. Bij meerdere groepen op het Scoutcentrum Rotterdam, is overleg met elkaar gewenst.

Speelbos

Het speelbos is de perfecte plek voor kinderen (en volwassenen!) om hun avontuurlijke kant te ontdekken. Het is een plek waar fantasie en verbeelding de vrije loop krijgen, en waar niets te gek is. De mogelijkheden zijn eindeloos in een speelbos!

In een speelbos kun je verstoppertje spelen achter struiken of vlaggenroof spelen met je vrienden. Het is een plek waar je je creativiteit de vrije loop kunt laten en waar je kunt ontdekken hoe leuk het is om in de natuur te zijn. Of je nu op zoek bent naar een rustige plek om te lezen of te mediteren, of juist naar een plek om te ravotten en te spelen, een speelbos biedt voor ieder wat wils.

Een van de beste dingen aan een speelbos is dat het kinderen uitdaagt om hun grenzen te verleggen. Ze leren om risico’s te nemen, problemen op te lossen en samen te werken met anderen. Bovendien is het een geweldige manier om kinderen in contact te brengen met de natuur en hun liefde voor het buitenleven te ontwikkelen.

Speelbo

Kampvuurkuil

Er gaat niets boven een gezellig kampvuur op een koude avond. De knisperende vlammen en de warmte van het vuur creëren een betoverende sfeer die je niet snel vergeet. En wat is er nou beter dan een speciale plek om dat kampvuur te maken? 

Een kampvuurplaats is de ultieme ontmoetingsplek. Het is een plaats waar we samen komen om verhalen te delen, liedjes te zingen en marshmallows te roosteren. 

Of je nu geniet van een kampvuurplaats onder de sterrenhemel, omringd door het geluid van de natuur, of gewoon met een groep vrienden bij elkaar zit, er gaat niets boven de sfeer van een kampvuurplaats. Het is een plek waar herinneringen worden gemaakt en vriendschappen worden versterkt, en dat allemaal met de magie van het vuur als middelpunt.

Fietsenstalling

Het Scoutcentrum Rotterdam stimuleert gezond en milieuvriendelijk reizen. Zo is een ruime fietsenstalling aanwezig voor alle sportieve bezoek. De fietsenstalling kan ook een geweldige manier zijn om nieuwe mensen te ontmoeten. Wanneer je je fiets parkeert, kun je een praatje maken met andere fietsers die daar ook hun fiets hebben staan. Misschien vind je wel een nieuwe maatje of ontmoet je iemand die je kan helpen bij het plannen van een nieuwe fietsroute. Laat gerust de auto staan en reis met het openbaar vervoer naar ons Centrum. Met 10 min lopen ben je zo bij één van de metrostations in de omgeving. 

 

Parkeerterrein

Hoewel het misschien niet de eerste plek is waar je aan denkt om jou auto te parkeren, kan een parkeerplaats toch een aantal verrassingen in petto hebben. Natuurlijk is het een plek waar je altijd gemakkelijk kunt parkeren en zo snel je weg kunt vinden naar je volgende bestemming. Maar er is meer dan dat!

Bij aankomst start hier niet allen je avontuur op het Scoutcentrum Rotterdam. Maar neem je ook afscheid van nieuwe vrienden die je gemaakt heb aan het einde van je week.