Organisatie

Vrijwilligers

Vrijwilligers die zich inzetten voor het groen zijn echt helden in het verfraaien van onze omgeving! Of het nu gaat om het onderhouden van het grafelveld, het kampeerveld of speelbos, hun groene vingers weten van aanpakken. Ze zijn de onzichtbare krachten achter de mooie bloemen, planten, struiken, bomen en oever die we dagelijks bewonderen.

Maar niet alleen groenonderhoud is belangrijk; ook vrijwilligers die graag klusjes doen verdienen een flinke pluim. Of het nu gaat om het repareren van een kapotte bank of het schilderen van een schuur, deze handige Harry’s weten van aanpakken. Zonder hen zouden de accommodaties er minder fraai uitzien en zouden veel klusjes blijven liggen.

Maar laten we ook de vrijwilligers niet vergeten die als gastheer optreden, de kampstaf. Zij ontvangen bezoekers met open armen. Ze maken graag een praatje en geven tips over wat er te doen is op het terrein en daarbuiten. Hun inzet maakt het verblijf voor gasten een stuk gezelliger.

Kortom, vrijwilligers die werken in het groen, klusjes doen of als gastheer optreden zijn onmisbaar voor onze prachtige omgeving. Laten we deze kanjers dan ook eens extra in het zonnetje zetten en hen bedanken voor hun fantastische werk!

Beheerders

Op het Scoutcentrum Rotterdam wonen de beheerders in het voorhuis van de boerderij en zijn zij praktisch altijd aanwezig om u te ontvangen. Als zij afwezig zijn, wordt er gezorgd voor een vervanger, bijvoorbeeld de kampstaf. De beheerders zijn verantwoordelijk voor de administratie van de boekingen en afrekeningen, ontvangen de gasten en maken hen wegwijs. Ze fungeren als vraagbaak en helpen je graag opweg.

Naast deze taken zijn de beheerders ook verantwoordelijk voor het uitvoeren van onderhoud aan de terreinen en gebouwen, het geven van leiding en ondersteuning aan vrijwilligers, en het toezicht houden op het werk vol en om het terrein. Ook het onderhouden van contacten met andere scoutingorganisaties behoort tot hun taken.

Bestuur

De functie van een bestuur is om de verantwoordelijkheid te dragen voor het besturen en leiden van een organisatie of onderneming. Het bestuur heeft als doel om de visie en missie van de organisatie te realiseren, strategische doelen te stellen en beslissingen te nemen om de organisatie op koers te houden.

Het bestuur is verantwoordelijk voor het opstellen van beleid, het nemen van beslissingen en het toezicht houden op de uitvoering van het beleid door de beheerder. Ook moet het bestuur erop toezien dat de organisatie voldoet aan de wet- en regelgeving en dat de financiële middelen op een verantwoorde manier worden beheerd.

Het bestuur vertegenwoordigt de organisatie naar buiten toe en onderhoudt relaties met belanghebbenden, investeerders en overheidsinstanties. Kortom, het bestuur heeft een cruciale rol bij het sturen en leiden van een organisatie om haar doelen te bereiken.