Op het scoutcentrum

Activiteiten op het terrein

Op het terrein kan je veel leuke activiteiten doen, van sportief tot ondernemend en van ontdekken tot onderzoeken. Elke dag kan je wat leuks doen.
Het scoutcentrum is een Scenes terrein. Afval word gescheiden en met zonnepanelen word stroom opgewekt. Daarnaast is er ook natuureducatie. Leuk voor jong en oud en voor iedereen leerzaam. Of je nou wil leren hoe je bomen moet meten of wat voor dieren in het water leven. Alle Scenes activiteiten zijn kosteloos.
Verder zijn een hoop (speel)materialen tegen een eenmalige vergoeding beschikbaar, van bootje varen tot hindernisbaan. Je kan deze materialen niet reserveren, in overleg met andere terreingebruikers komen jullie vast wel samen uit. Wie wat wanneer gebruikt.

Vlotten bouwen

Het maken van een vlot is echte teamwork. Overleggen, samenwerken en mekaar helpen om zo samen van pionierpalen en tonnen een vlot te maken. Is geen uitdaging te gek? Kom vlotten maken en geniet op het water. Ben jij met jou team als eerste aan de overkant?

Bootje varen

Bootje varen is een populaire activiteit waar veel mensen van genieten tijdens de warmere maanden van het jaar. Of het nu gaat om een ontspannen tochtje of een wedstrijdje doet wie er als eerste aan de andere kant is, er is iets speciaals aan het zijn op het water.

Zwemmen

Zwemmen in onze ondiep water is een leuke en veilige manier zijn om te genieten van de wateren. Je zwemt tussen de vissen en eenden en dat geeft je het gevoel dat je in de vrije natuur zwemt. Na het zwemmen kan jij je afspoelen onder een heerlijke koele douche.

Fierljeppen

Polsstokverspringen is ‘De Nederlandse zomersport’ waarin de aspecten topsport en kracht onmisbaar zijn. Het doel is om met behulp van een polsstok zo ver mogelijk over een sloot heen te springen. Weet jij droog de overkant te bereiken?

Kampvuur maken

Een kampvuur kan een geweldige manier zijn om samen te komen en te genieten van de buitenlucht en de natuur. Het is een plaat voor mooie verhalen en waar herinneringen gedeeld worden. Kijk samen naar de dansende vlammen en het luisteren naar het geknetter van het vuur.

Voetbal

Voetbal is niet alleen een sport, voetbal brengt mensen van alle leeftijden en achtergronden samen. Het is een geweldige plaat om nieuwe vrienden te maken en je sociale kring uit te breiden. Of je nu een fanatieke sporter bent of gezelschap mens, iedereen heeft plezier op het voetbalveld.

Parcour Moi-Gekloi

De hindernisbaan is een avontuurlijk parcours dat je uitdaagt, je moet verschillende obstakels overwinnen. Heb jij naast de fysieke kracht en uithoudingsvermogen ook mentale focus en doorzettingsvermogen?

Hoefijzer werpen

Dit oud Hollandse spel is simpel, maar leuk. De bedoeling is om zoveel mogelijk hoefijzers om de paal heen te werpen. De punten tellen alleen als de hoefijzers om de paal liggen. Test je behendigheid uit, hoeveel punten weet jij te scoren?

Yakar draaien

Yakar draaien is een oud spel. Een yakar bestaat uit een houten ring met een spaak erin. Aan de houten ring zitten touwtjes vast van dezelfde lengte die allemaal vast zitten met een groter dikker zwaarder touw, die geheel rond is. Weet jij hem draaiend boven je hoofd te houden?

SCENES activiteiten

Contact met natuur is waardevol voor kinderen. Bij scoutcentrum vind het belangrijk om kinderen en natuur met elkaar te verbinden. Dat doen we door hen te stimuleren in de natuur te komen spelen, ervaren en leren. Maak gebruik van onze educatieprogramma’s. Scenes-boxen is voor jong en oud.

Pionieren

Pionieren met palen en touwen is een fascinerende en plezierige activiteit waarbij je jezelf uitdaagt om ingenieuze constructies te bouwen. Het geeft een gevoel van voldoening en trots wanneer je samen met anderen samensmelt en samenwerkt om complexe structuren te creëren. Het vereist creativiteit, probleemoplossend vermogen en fysieke vaardigheden, wat het een spannende en lonende ervaring maakt. Het bouwen van indrukwekkende constructies met palen en touwen is niet alleen leuk, maar het vergroot ook je zelfvertrouwen en stimuleert teamwork.

Aanvullende activiteiten

Er zijn een aantal leuke activiteiten op het terrein waar een vergoeding voor gevraagd word. Deze worden vaak door externe partijen aangeboden en worden tegen een gereduceerd tarief aangeboden op het terrein.

Grote Paellapan op gas

Paella is een oorspronkelijk Valenciaans en typisch Spaans gerecht, dat oorspronkelijk uit de lagune van Albufera afkomstig is. Gezellig met z’n alleen genieten, geschikt om bij de bbq te gebruiken. Onze grote pan is geschikt voor 40 personen

Stookhout

Droog hout is fijn om te hebben als je een vuurtje wil maken. Het scoutcentrum heeft netten hout die besteld kunnen worden. Deze kan je tijdens het reserveren meeboeken. Wil je liever je eigen hout hakken of zagen, dat kan ook. Neem je eigen bijl en zaag mee. De netten zijn altijd op voorraad. Doe het zelfpakketen niet.

BBQ

Het mooie van een BBQ is dat het niet alleen gaat om het eten, maar ook om de gezelligheid. Samen buiten zitten, genieten van de zon, lachen en praten terwijl het vlees op de grill sist – het is de perfecte gelegenheid om bij te praten met vrienden en familie terwijl je je maag vult.

Lasergamen

Lasergamen is een van de meest opwindende activiteiten die je met je vrienden kunt doen! Het is een intense en adrenaline-pompende ervaring die je hartslag laat stijgen terwijl je probeert je tegenstanders te slim af te zijn en de hoogste score te behalen.

Stroopwafels maken

Ga terug in de tijd. Begin 19e eeuw werden de eerste stroopwafels gemaakt.
Stroopwafels bakken is zeker niet moeilijk. Je maakt het met een gistdeeg en je bakt ze in een 19e eeuwse stroopwafelijzer. Daarna snijd je ze door en vul je ze met zelfgemaakte stroop.

Poffertjes bakken

Zowel jong als oud smullen van poffertjes. Voor kinderen is toevoeging van boter en poedersuiker al gauw lekker genoeg. Terwijl voor de “grote kinderen” de poffertjes samen met ijs, bosvruchten en slagroom een heerlijk nagerecht vormen.
Wij regelen de plaat en toebehoren jij regelt de ingredienten.