Dag activiteiten

Workshops

Het scoutcentrum is een samenwerking aangegaan met Bushcraft Nature Expericence. Laat je begeleiden door gezellige en enthousiaste instructeurs die in hun vrijelijk graag meer kennis willen geven over leven en omgaan in de natuur. BushcraftNE geeft je een geweldige belevenis en door het leren van diverse bushcraft skills ga je met ander ogen kijken naar de natuur om ons heen. Ontdek nieuwe skills en vraag naar de mogelijkheden van de diverse workshops en kinderactiviteiten. Voor deze laatste doelgroep is er altijd een verrassing voor de jarige en de aanwezige kinderen. Vraag tijdig workshops aan zodat er rekening gehouden kan worden met je wensen.

Workshop basisvaardigheden kamperen

Tijdens deze workshop worden allerlei basistechnieken doorgenomen om te kamperen in de natuur. Natuurlijk beginnen we met wat je zoal nodig om in de natuur te overnachten, welke extra’s je mee nemen om je avontuur meer comfort te geven. We geven tips hoe je moet knopen en welke materialen je nodig hebt om een goede beschutte overnachting kan maken. Samen met andere ga je koken op je eigen gemaakte kampvuur. 

Speelbo

Workshop vuurstarter

In deze workshop leer je veilig hoe je verschillende soorten vuur kan maken. We gaan de natuur in en sprokkelen ons hout en aanmaaktondel bij elkaar. Je krijgt praktische tips en we begeleiden je stap voor stap bij het maken van je eigen vuur.

Of je nu een kampeerder, bushcrafter of gewoon een liefhebber van buitensport bent, dit is de perfecte kans om je vaardigheden in vuur maken te verbeteren.

Van slootwater naar koffie

Hoe gaaf is het om zelf van slootwater koffie te maken. Tijdens deze 1 daagse workshop leer je hoe je water moet filteren tot drinkwater. Welke materialen kan je gebruiken om je water te filteren.
Aan het einde van de dag zet jij een lekker bakje koffie van het water uit de sloot.

 

Workshop Outdoor Cooking

Tijdens deze workshop koken we op open vuur met een driepoot en werken we met kolen.
De ketel wordt gebruikt voor een heerlijke soep vooraf, de Dutch oven om een hoofd en nagerecht te maken. Uiteraard is dit een workshop waarbij je de ingrediënten zelf snijdt en bereidt.
In deze workshop kies je er voor om een van de gangen te bereiden. Je krijgt na afloop de gekozen recepten toegezonden.

Kinder Survival

Een prachtige gelegenheid om kinderen in de leeftijd tussen 9 t/m 13 jaar op een verantwoorde manier kennis te laten maken met de natuur om ons heen. Het is goed om onze kinderen te leren hoe zij op een verantwoorde en duurzame manier met onze natuur kunnen omgaan; hoe groeien bomen en welke planten kun je eigenlijk eten?

Wat is er spannender dan op je verjaardag met je vriendjes een echte hut te mogen bouwen in het bos (met natuurlijke materialen) of een vuurtje te leren stoken in een stove en je eigen marshmallows branden? 

Spannende belevenissen die geen kind wil missen!