Activiteiten

Activiteiten in de omgeving

Zwembad de Lansingh (tijdelijk gesloten)

Aan de overkant van de Algerabrug, op minder dan drie kilometer afstand in Krimpen aan den IJssel, bevindt zich zwembad de Lansingh. Dit zwemparadijs is geschikt voor alle leeftijden, van jong tot oud. Er kunnen rustig baantjes worden gezwommen of er kan uitgebreid gespeeld worden met diverse speelattributen. Ook is er een snackbar aanwezig in het zwembad, waar bezoekers tijdens het zwemmen een ijsje of drankje kunnen kopen.

Klimmuur Rotterdam

Een bezoek aan Klimmuur Rotterdam biedt de ultieme uitdaging en avontuur voor elke scoutgroep. Met meer dan 3000 vierkante meter aan klimoppervlak en routes voor alle niveaus, is dit de perfecte plek om te leren klimmen en grenzen te verleggen. Naast klimmen zijn er ook andere activiteiten, zoals boulderen en abseilen, waardoor het een complete en spannende ervaring is. Klimmuur Rotterdam biedt een veilige en professionele omgeving voor scouts om nieuwe vaardigheden te leren en teambuilding te bevorderen.

Kinderboerderij Klaverweide

Op slechts 2 kilometer afstand is er voor de jongste bezoekers een kinderboerderij te vinden. Hier zijn diverse boerderijdieren te zien en te aaien, waardoor het een unieke ervaring is voor kinderen. Ook is er een winkeltje waar lokale producten, zoals kaas en honing, kunnen worden gekocht. De kinderboerderij is daarom de ideale bestemming voor een educatief en plezierig dagje uit met de hele familie.

Miniworld Rotterdam

Ontdek tijdens je verblijf bij Scoutcentrum Rotterdam de betoverende miniatuurwereld van Miniworld Rotterdam! Deze unieke en interactieve attractie biedt jong en oud een fascinerende kijk op de stad Rotterdam en haar iconische gebouwen, bruisende straten en levendige landschappen. Verwonder je over de precisie en vakmanschap waarmee de miniatuurversie tot leven komt, en ervaar de dag- en nachtcyclus die elke 24 minuten wordt gesimuleerd. Miniworld Rotterdam is een perfecte activiteit om samen met je scoutinggroep te genieten van een dag vol plezier en ontdekking.

Mariniersmuseum

Tijdens je verblijf bij Scoutcentrum Rotterdam is een bezoek aan het Mariniersmuseum een absolute aanrader! Dit interactieve en boeiende museum neemt je mee op een avontuurlijke reis door de geschiedenis van het Korps Mariniers. Je leert over de moed, toewijding en veerkracht van deze bijzondere eenheid en ontdekt hoe zij zich door de eeuwen heen hebben ingezet voor vrede en veiligheid. Met een mix van indrukwekkende tentoonstellingen, persoonlijke verhalen en hands-on activiteiten, biedt het Mariniersmuseum een onvergetelijke ervaring voor scoutinggroepen van alle leeftijden.

Plaswijckpark

Plaswijckpark is de ideale bestemming voor een dag vol avontuur en teambuilding voor scoutinggroepen. Met een scala aan activiteiten, zoals speeltuinen, klimparcoursen, een verkeerstuin en een groot meer om te varen en te vissen, biedt het park de perfecte gelegenheid om samen te werken en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Het is ook een geweldige manier om de banden binnen de groep te versterken en een dag vol plezier en avontuur te beleven.

Blijdorp

Met verschillende dierenverblijven, educatieve tentoonstellingen en interactieve activiteiten biedt de dierentuin een unieke en leerzame ervaring voor jonge scouts. Bovendien biedt het verkennen van de dierentuin als groep de perfecte kans om samen te werken, nieuwe dingen te leren en onvergetelijke herinneringen te creëren.

Speeldernis

Een bezoek aan de Speeldernis is een geweldige manier voor scoutinggroepen om buiten te spelen en te ontdekken! Met zijn natuurlijke omgeving en diverse speeltoestellen, zoals waterpompen, klimrekken en touwbruggen, biedt de Speeldernis de perfecte gelegenheid om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en te genieten van de natuur. Het is een avontuurlijke en educatieve ervaring waar kinderen en volwassenen van alle leeftijden van kunnen genieten.

Geocachen

Geocaching is een spannende en uitdagende activiteit voor scoutinggroepen die houden van avontuur en speurwerk. Met behulp van GPS-technologie kunnen scouts schatten zoeken en puzzels oplossen in de buitenlucht, waardoor ze nieuwe gebieden ontdekken en hun navigatie- en teamworkvaardigheden verbeteren. Geocaching biedt een leuke en opwindende manier om te leren en te verkennen en is geschikt voor scouts van alle leeftijden en niveaus.

Glowgolf

Je speelt minigolf in een waanzinnig fluorescerend decor. De baan heeft fraaie decorstukken en hier en daar speciale effecten om de beleving nog groter te maken en alles is uitgelicht door blacklights. Met onze speciale 3D brillen wordt de beleving nog groter. De vloeren, wanden en decorstukken lijken diepte te krijgen en ook het spel wordt uitdagender. De vele hindernissen dagen je uit om een hole in one te slaan, gaat het jullie lukken?
(via scoutcentrum gereduceerd tarief)

Escape room

In het rioolsysteem van de stad Londen zijn zes mensen vermoord; een gruwelijke zaak!
De stad leeft inmiddels in angst, want de moordenaar loopt nog steeds vrij rond en kan ieder moment opnieuw toeslaan. De detective belast met de zaak zit met de handen in het haar en vraagt om hulp!
Lukt het jullie om binnen 60 minuten de moordenaar op te sporen? Los deze of een van de andere escape rooms op. De escape rooms zijn geschikt vanaf 16 jaar.
(via scoutcentrum gereduceerd tarief)

Rolschaatsen

De leukse en grootse roller disco van Nederland binnen loopbereink. Met een knipoog naar de jaren 80 maar dan in een moderne jasje. Skate fever is een bijzonder indoor rolschaatsbaan / roller disco. Met de spetterende lichteffecten en swingende disco muziek is stilstaan voor alle leeftijden onmogelijk. Skate fever is voor iedereen die van bewegen, gezelligheid en uitgaan houdt.

Nationaal Bagger Museum

Een bezoek aan het Baggermuseum in Dordrecht is een must-do voor elke scoutinggroep. Dit museum onthult de fascinerende wereld van de Nederlandse baggerindustrie, essentieel in onze strijd tegen het water. Met interactieve exposities en historische baggermachines is er veel te ontdekken en te leren. Ook is er een waterspeeltuin voor op de zonnige dag. De architectuur van het museum zelf is ook indrukwekkend en biedt tal van mogelijkheden voor creatieve foto‘s. Vergeet niet te genieten van de boeiende verhalen en het unieke karakter van dit museum, een eerbetoon aan de Nederlandse innovatie en veerkracht. Het Baggermuseum is de perfecte plek om te ervaren hoe Nederland zijn relatie met water beheert en beschermt