Aanvullende Services

Activiteiten op het terrein

Op het terrein kan je veel leuke activiteiten doen, van sportief tot ondernemend en van ontdekken tot onderzoeken. Elke dag kan je wat leuks doen.
Het scoutcentrum is een Scenes terrein. Afval word gescheiden en met zonnepanelen word stroom opgewekt. Daarnaast is er ook natuureducatie. Leuk voor jong en oud en voor iedereen leerzaam. Of je nou wil leren hoe je bomen moet meten of wat voor dieren in het water leven. Alle Scenes activiteiten zijn kosteloos.
Verder zijn een hoop (speel)materialen tegen een eenmalige vergoeding beschikbaar, van bootje varen tot hindernisbaan. Je kan deze materialen niet reserveren, in overleg met andere terreingebruikers komen jullie vast wel samen uit. Wie wat wanneer gebruikt.

Vlotten bouwen

Het maken van een vlot is echte teamwork. Overleggen, samenwerken en mekaar helpen om zo samen van pionierpalen en tonnen een vlot te maken. Is geen uitdaging te gek? Kom vlotten maken en geniet op het water. Ben jij met jou team als eerste aan de overkant?

Bootje varen

Bootje varen is een populaire activiteit waar veel mensen van genieten tijdens de warmere maanden van het jaar. Of het nu gaat om een ontspannen tochtje of een wedstrijdje doet wie er als eerste aan de andere kant is, er is iets speciaals aan het zijn op het water.

Zwemmen

Zwemmen in onze ondiep water is een leuke en veilige manier zijn om te genieten van de wateren. Je zwemt tussen de vissen en eenden en dat geeft je het gevoel dat je in de vrije natuur zwemt. Na het zwemmen kan jij je afspoelen onder een heerlijke koele douche.

Fierljeppen

Polsstokverspringen is ‘De Nederlandse zomersport’ waarin de aspecten topsport en kracht onmisbaar zijn. Het doel is om met behulp van een polsstok zo ver mogelijk over een sloot heen te springen. Weet jij droog de overkant te bereiken?

Kampvuur maken

Een kampvuur kan een geweldige manier zijn om samen te komen en te genieten van de buitenlucht en de natuur. Het is een plaat voor mooie verhalen en waar herinneringen gedeeld worden. Kijk samen naar de dansende vlammen en het luisteren naar het geknetter van het vuur.

Voetbal

Voetbal is niet alleen een sport, voetbal brengt mensen van alle leeftijden en achtergronden samen. Het is een geweldige plaat om nieuwe vrienden te maken en je sociale kring uit te breiden. Of je nu een fanatieke sporter bent of gezelschap mens, iedereen heeft plezier op het voetbalveld.